Blog

Quines són les malalties de la tardor? Com prevenir les més habituals

malalties de tardor

Tot i que cada estació de l’any té les seves pròpies malalties, la primavera i la tardor són les que més destaquen. Durant aquests mesos de pluges i de canvis de temperatures irregulars és quan les persones amb més sensibilitat poden patir al·lèrgies més sovint i baixades al seu sistema immunitari. Aquests mesos és quan les persones poden patir al·lèrgies més sovint. T’expliquem les malalties de tardor més comunes de la tardor perquè les previnguis.

Refredats de temporada

Durant les primeres setmanes de setembre, tant durant la matinada com a la nit el termòmetre marca baixes temperatures. Durant les hores centrals del dia la calor predomina sense que hi hagi massa vent. La combinació de fred, calor, pluja i aire fa que estiguem en constants canvis meteorològics i que ens abriguem i desabriguem cada dos per tres. Amb la qual cosa, el nostre cos li costa acostumar-se ràpidament a les variacions i estem més exposats a la possibilitat de contagi.

La grip

La malaltia de la grip és un gran clàssic dels mesos de fred. Moltes persones per falta de cura de la seva salut acaben patint una baixada de defenses i en conseqüència l’agafen i contagien als del seu voltant. És habitual contraure-la en espais tancats i amb poca ventilació.

Al·lèrgies i sensibilitats

La multitud d’al·lèrgies que es produeixen durant aquesta estació són lleugerament diferents a les típiques de primavera. Normalment es produeixen a les llars i llocs on la neteja està temporalment descuidada o hi ha acumulació de pols, brutícia, excés d’humitat, etc. En aquests casos sorgeixen els petits insectes domèstics, com els àcars. Amb la qual cosa, si el lloc es ventila relativament poc és freqüent patir alguna al·lèrgia o sensibilitat envers a aquestes condicions.

Asma i bronquitis

Per unes raons similars a les de les al·lèrgies tardorenques, l’asma i la bronquitis apareixen per unes males condicions de neteja o aïllament de la llar. És possible que l’acumulació de pols, la humitat, les floridures o fins hi tot els fongs siguin factors reactius per desenvolupar un comportament al·lèrgic. La principal via de contagi en aquests casos sempre és l’aire.

Astènia tardorenca

Amb la finalització de les vacances i el començament de la tardor és molt freqüent patir episodis d’astènia tardorenca. Aquest tipus de trastorns es veuen accentuats sobretot per les condicions estacionals, com ara la reducció d’hores de llum, les condicions meteorològiques, i en especial, els dies amb mal temps. La tornada a la rutina també es un factor determinant que acaba fent que la persona adopti una actitud de tristesa i apatia generalitzada.

Vols estar previngut de qualsevol afecció estacional? Vine A Activita i et farem una revisió mèdica completa per ajudar-te a cuidar el teu benestar i salut integrals.