Blog

Les 5 afectacions de la pell més comunes

afectacions de la pell

Avui t’expliquem quines són les afectacions de la pell més comunes! Es tracta d’un dels òrgans més sensibles del cos humà i també un dels més vulnerables degut a la seva exposició i capacitat per patir infeccions. Malgrat que el nostre organisme es pugui recuperar relativament de forma fàcil de qualsevol malaltia cutània, els símptomes sempre acostumen a ser molestos. A més, és habitual que molts d’ells acabin deixant seqüeles o tinguin efectes secundaris sobre l’estat anímic de la persona.

Acne

L’acne és la coneguda afectació dermatològica més comuna en els adolescents. Tot i que es pot patir a qualsevol edat és més habitual entre els menors i persones en edat de creixement. Prop del 80% dels joves la pateixen, i també afecta al 20% de les dones d’entre 20 i 50 anys. Els canvis hormonals estimulen la producció de sèu, una substancia que afavoreix l’aparició massiva de grans sobre la pell.

Psoriasi

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica que acostuma a patir el 2,3% de la gent. Sobre la pell, provoca la seva decoloració i descamació creant problemes estètics que incideixen directament en la qualitat de vida. Pot desencadenar efectes com trastorns psicològics, obesitat, diabetis, hipertensió i la malaltia de Crohn.

Dermatitis

Tot i que compta amb moltes variants, la més coneguda és la Dermatitis atòpica. Es tracta d’una inflamació de la pell que genera picors, sensibilitats i afavoreix l’aparició d’asmes i al·lèrgies.

La coneguda com a Dermatitis seborreica és molt similar, però acostuma a aparèixer a les zones amb més greix de la pell amb una tonalitat groga. La resta de variants de dermatitis estan relacionades amb la mala circulació de la sang, sensibilitats a fenòmens externs, etc.

Melanoma

El melanoma és una de les malalties més perilloses i basades en una tipologia de càncer. És freqüent que es desenvolupi quan l’organisme comença a crear cèl·lules malignes de la epidermis. Per a evitar aquesta afectació és recomanable protegir la pell dels raigs UVA i UVB en excés.

Berrugues

D’origen víric, es tracta d’un fragment de pell amb relleu que s’ha acabat endurint. És una de les afectacions més comunes i que afecta a tota la població en general. Per a eliminar les berrugues és freqüent cremar-les per a extreure-les de la seva arrel. En casos més excepcionals es recorre a la cirurgia per no fer malbé la pell ni els components orgànics interiors on està arrelada.

A Activita comptem amb un servei de dermatologia que pot diagnosticar i tractar qualsevol afectació de la pell. Demana’ns una cita online!