Blog

Les 3 lesions més habituals dels esquiadors

Arriba la temporada de neu i moltes persones ja pensen en començar a gaudir dels esports de temporada. Entre ells, un dels més populars és l’esquí de muntanya. Una disciplina física que aporta molt beneficis per a la salut, però que també resulta perillosa pel seu grau de risc. Es tracta d’un esport amb el que cal anar amb compte, i que avui t’expliquem les principals lesions que pot ocasionar.

La pràctica regular de l’esquí pot aportar molts guanys per a la nostra salut general. Entre ells, els més destacats són els que afecten a les capacitats cognitives. Milloren la coordinació, l’equilibri, la resistència física, i fins i tot, ens manté en forma. Malgrat tot, si no es prenen les precaucions necessàries, una mala caiguda pot generar danys importants al nostre cos. Te’n expliquem els principals:

Lesions de genoll

Habitualment, les lesions provocades per accidents d’esquí es concentren als genolls. Aquesta part, juntament amb les cames, és la que més esforç físic realitza, i per tant, té més possibilitats de sortir-ne mal parada. A l’hora d’esquiar, l’esportista centra tot el seu pes en una flexió de genolls, la qual cosa els posa en perill en front d’una mala caiguda.

És freqüent que puguin aparèixer trencaments de lligaments creuats anteriors, lligaments laterals, trencaments de menisc i fractures d’algun dels ossos per cop accidentat.

Lesions d’espatlla

Una altra de les articulacions amb més problemes són les espatlles. Les lesions pot ser que es produeixin per caigudes incorrectes, xocs amb altres esportistes o obstacles, o mals gestos a l’hora de practicar l’esquí. A l’hora de realitzar els girs durant l’esquí, la persona centra el pes sobre les espatlles per a realitzar un millor moviment i descens per la pista.

Els danys que s’ocasionen més regularment són les fractures d’húmer i clavícula, les luxacions glenohumerals i les lesions en el maniguet rotador.

Lesions de tronc

Les lesions de tronc normalment són factor d’una forta caiguda, o com a conseqüència de danys a una altre articulació o part del cos. Per exemple, les espatlles, les costelles o l’esquena. La part més afectada acostuma a ser la cintura i la pelvis, ja que es tracta d’una regió més fràgil i amb més connexions.

En quant als braços, és habitual que també s’hi produeixin danys per enganxades amb els bastons d’esquí o per pèrdua de l’equilibri. L’esquiador els utilitza per a guiar el seu recorregut i mantenir l’equilibri. Els punts més febles són els canells i els polzes.

Activita compta amb un equip d’experts que t’ajudarà a preparar-te per a qualsevol activitat física que realitzis. Demana una visita online i fes-te una revisió mèdica ara.