Blog

Bons propòsits 2020 (II): 3 recomanacions importants de dentista per cuidar la seva salut bucal

salut bucal

El somriure és un dels principals atractius de l’aspecte físic i, molt habitualment, el que determina la primera impressió en la resta de persones. Així doncs, per a poder gaudir d’una bona imatge, cal cuidar la salut bucal tant des del punt de vista de la higiene com de l’estètica. Avui, l’equip de professionals del Centre Mèdic Activita et dona 3 consells professionals per a que puguis comptar amb el màxim benestar.

Cuida la higiene de les teves dents

La zona bucodental és sempre un focus d’infeccions. Al llarg del dia, amb l’acumulació de restes d’aliments, la renovació de la saliva i el contacte físic amb altres elements poden arribar a aparèixer virus i bactèries que posin en risc la salut. Sense una higiene adequada, poc a poc s’acumula placa a les dents que pot fer malbé la seva estructura i degradar la seva imatge. En conclusió, es redueix el benestar de la persona i s’augmenta la probabilitat de patir alguna infecció o malaltia.

Per a prevenir qualsevol dany sobre la salut bucal és recomanable seguir unes pautes bàsiques diàriament per a tenir-ne cura. Cal rentar-se les dents al menys tres cops al dia, i sempre després de cada àpat fent servir pasta dentífrica. Les pastes que contenen fluor augmenten la seva fortalesa i eviten la formació de càries. Recorda que cal canviar el raspall aproximadament cada tres o quatre mesos per a assegurar la màxima eficiència.

Els col·lutoris i el fil dental són complements que ajuden a mantenir la salut bucal netejant els racons per allà on el raspall no arriba, prevenint l’aparició de bactèries. Durant el raspallat és convenient repassar la llengua i les genives per a assegurar l’eliminació de tots els residus alimentaris.

Visita el teu dentista habitualment

Malgrat que es mantinguin unes rutines d’higiene per a assegurar la salut bucal, no n’hi ha prou. Els raspalls i netejadors comercials són poc efectius per a combatre la placa i les càries més arrelades. Cal visitar un dentista al menys un cop l’any per a que realitzi una neteja integral de tota la zona bucodental.

Amb els raspalls i eines professionals d’un dentista es pot arribar a eliminar progressivament tota la placa que s’acumula al llarg del temps. Es tracta d’un remei útil per prevenir possibles problemes de salut a llarg termini, i que el Centre Mèdic Activita et pot oferir.

Compte amb l’alimentació

Cal menjar sempre seguint una dieta sana i equilibrada. La fruita i la verdura com el meló, la síndria o el tomàquet contenen una gran quantitat d’aigua en la seva composició. Aquesta ajuda a mantenir una bona hidratació a les dents i assegurar la salut bucal.

Quan no es disposa de temps ni lloc per a raspallar-se les dents, els xiclets sense sucre són una bona solució provisional. Aquest tipus de productes ajuda a disminuir l’acidesa que es produeix a la boca després d’un àpat.

Els aliments que contenen altes dosis de sucre i les begudes molt fredes o amb temperatures massa elevades són perjudicials. No només faciliten l’aparició de càries, sinó que també desgasten l’esmalt de les dents.

El Centre Mèdic Activita compta amb un equip d’experts que pot ajudar-te a assegurar una bona salut bucal i mantenir una imatge impecable del teu somriure. Demana ara una visita online!