Blog

Bons propòsits 2020 (I): 5 consells per començar l’any amb hàbits més saludables

bons propòsits

L’any nou ja ha començat i és el moment de formular bons propòsits per als propers dotze mesos. Fent memòria, cal considerar totes les accions i els mals hàbits que s’han pogut enganxar durant el 2019 per a poder comptar enguany amb més benestar. Si coincideixes amb nosaltres en què comptar amb bona salut és el més important, segueix aquests 5 consells que et portem avui per començar satisfactòriament el 2020.

Fes exercici

Primer dels cinc bons propòsits. Acaben els dinars de Nadal i els sopars entre amics i familiars per celebrar les festes. Després de tanta abundància gastronòmica i un període festiu en què acostuma a predominar el descans és recomanable tornar a posar el cos en marxa. És freqüent que la baixa activitat física durant aquests dies hagi passat factura a l’organisme produint un excés de massa corporal, baix rendiment físic i mental o sensibilitats gastrointestinals. Per recuperar el benestar perdut és recomanable iniciar una rutina esportiva. L’exercici físic constant ajuda a mantenir la forma física i a enfortir el sistema immunitari i els òrgans corporals.

Cuida la teva higiene

Durant un llarg període vacacional és habitual que la gent desconnecti de la rutina per gaudir millor del seu temps. En aquesta etapa, molt sovint s’acaben oblidant els hàbits d’higiene més bàsics facilitant l’aparició de possibles infeccions i malalties no desitjades. Cal tenir en compte que la neteja i la cura del cos és un fet important i cal tenir-ho present en qualsevol àmbit i moment. Sobretot amb les baixes temperatures de l’hivern o quan es tracta amb aliments abans de cuinar-los.

Gestiona el teu temps

La inactivitat és un factor que indubtablement també altera el funcionament normal de l’organisme. Per això, a més a més de mantenir la rutina quotidiana, tant la ment com el cos a vegades necessiten consumir més energia realitzant alguna activitat. És important buscar un passatemps o qualsevol altre tipus d’exercici per mantenir la forma física i bona salut mental. La pràctica esportiva, cuidar l’autoestima, millorar l’estètica personal o proposar-se nous objectius són projectes que ajuden a fer créixer la salut en tots els seus aspectes.

Segueix una dieta saludable

Començar un nou any sempre és una bona oportunitat per plantejar-se noves vies d’augmentar el benestar personal. Sobretot, després de diversos dinars i sopars en què els excessos i els capricis són abundants. Tota aquesta mena de límits poden perjudicar el cos a llarg termini, reduint la seva capacitat per fer front a les afeccions físiques. Seguir una dieta equilibrada ajuda a mantenir a ratlla l’aparició d’infeccions, malalties i tenir més bon aspecte físic.

Demana una revisió mèdica

Últim dels cinc bons propòsits. Els problemes de salut no sempre són visibles o mostren símptomes físics fàcilment identificables. Per això és recomanable visitar el metge regularment per fer-se una revisió mèdica completa. D’aquesta manera, s’elimina qualsevol sospita de patir alguna malaltia o afecció. Aquest fet és realment important per a les persones majors de 50 anys o amb problemes de salut previs per tal de detectar a temps qualsevol patiment físic.

Comença el 2020 amb bona salut! Demana una visita online a la nostra pàgina web i fes-te un reconeixement mèdic complet amb els nostres experts!