Blog

Les 5 propietats curatives de l’aigua de mar

aigua de mar

L’aigua de mar és un dels recursos més beneficiosos per la salut que tenim al nostre abast, tot i que molta gent en desconeix les seves propietats. Els seus beneficis saludables són diversos, i fins i tot representa l’element central de la talassoteràpia, mètode curatiu d’algunes malalties que es fonamenta en el clima i els banys marins. Avui t’expliquem alguns dels seus factors curatius i com pot ajudar a reforçar l’estat de salut d’alguns col·lectius.

L’aigua de mar en la gastronomia

L’aigua de mar és una alternativa molt viable a la sal de cuina ja que aporta una gran quantitat de minerals al nostre organisme. Mentre que la primera només proporciona petites dosis de clorur de sodi i iode, la segona a més de la mineralització també actua com un potenciador del sabor.

Rehidrata en la teva pràctica esportiva

L’aigua de mar també és un recurs ideal per a l’exercici físic, ja que actua com a beguda isotònica. La seva composició química ajuda a rehidratar-se i a la recuperació dels electròlits i sals minerals que es perden durant la pràctica esportiva. A diferència de la resta de begudes del mercat, no compta amb sucres afegits i el nostre organisme l’assimila perfectament.

L’aigua de mar ajuda a fer la digestió

Un dels seus grans beneficis és que facilita el procés d’assimilació dels aliments al sistema digestiu. El procés comença activant les glàndules salivals que es troben a la llengua i posteriorment es trasllada a l’estómac. En aquest òrgan estimula la secreció de l’àcid clorhídric i un enzim de digestió de proteïnes per a facilitar la descomposició dels aliments. Com a complement, també treballa amb el fetge i l’intestí per a facilitar una bona digestió.

Facilita la regeneració

Diàriament el nostre organisme pateix abusos que fan que es debiliti i es desgasti, com ara el temps, la contaminació, l’estrès o el ritme quotidià. Aquests efectes fan que el nostre cos perdi cèl·lules i perdi força en el sistema immunitari. El consum d’aigua de mar aconsegueix retornar l’equilibri i augmentar la vitalitat per tal de restituir de forma ràpida i natural el nostre estat de salut habitual.

Un remei terapèutic molt saludable

L’aigua de mar és considerat un element molt saludable pel que fa a tenir cura de la pell. En els darrers anys, han augmentat el nombre d’estudis per tal d’avaluar i documentar la seva eficàcia com a mètode terapèutic. El seu principal benefici és una reducció de l’aigua transepidèrmica, fet que afavoreix la creació d’una barrera protectora sobre la pell per repel·lir les infeccions.

Les propietats curatives de l’aigua de mar són diverses i poden afavorir la recuperació de la salut de col·lectius com:

  • Malalts o persones amb problemes de pell
  • Gent amb dificultats gàstriques
  • Persones amb un ritme de vida molt actiu o amb estrès quotidià

Cal tenir en compte que l’aigua de mar és bona per ser un recurs natural però en el seu estat natural conté una gran dosi de sal. Per tant, cal fer-ne un filtratge previ per eliminar un excés d’aquesta substància i no patir les seves conseqüències. Els productes comercials realitzats amb aigua de mar ja compten amb un procés d’aquesta mena per reduir-ne els seus efectes negatius.

Com hem vist moltes de les propietats positives dels banys de mar podem millorar la nostra dermis. La pell és l’òrgan més gran del cos humà i també és el primer escut que té per a defensar-se de les agressions del medi i protegir-lo de productes i organismes nocius. Per aquest motiu, es recomana visitar a un dermatòleg per tal que les pugui diagnosticar i tractar.