Blog

5 consells per tenir una bona higiene bucal

El somriure és un dels principals atractius de què disposem i que marquen una primera impressió sobre nosaltres mateixos. Per la qual cosa és molt important tenir-ne cura, tan a nivell estètic com de la higiene bucal. A l’article d’avui et donem 5 consells que t’ajudaran a mantenir una bona salut bucal.

La higiene bucodental socialment cada vegada pren més força com a element representatiu de la nostra imatge personal. I no sols això,

sinó que també és un indicador fiable de la importància que donem al fet de comptar amb una bona salut. Per la qual cosa, tenir-ne cura és una responsabilitat que hem d’acceptar per a causar sempre una bona impressió a tots els que ens envolten.

Per tal de comptar amb una bona salut bucal i un bon aspecte és imprescindible cuidar la nostra boca diàriament i establir hàbits que ens ajudin a mantenir-la sempre neta. D’aquesta manera, evitarem patir infeccions i comptarem amb més bona salut. Els consells que et donem a continuació poden ajudar-te a aconseguir-ho sense necessitat que sigui una molèstia:

Raspalla’t les dents cada dia

Després de cada àpat és necessari raspallar-se les dents per a eliminar les restes d’aliments que s’acumulen a la placa dental i enmig de les genives. Fer aquesta acció un mínim de dues vegades al dia evita l’aparició de bacteris i ens protegeix contra infeccions produïdes per un dèficit de salut. No oblidis que també pots comptar amb el fil dental, un estri que t’ajudarà a arribar als racons on el raspall no pot.

Fes servir un col·lutori

Els líquids antisèptics són un altre remei per combatre l’acumulació de bacteris a la zona bucal. N’hi ha de tot tipus i de molts sabors que s’adapten a les nostres necessitats. No només ens ajuden a mantenir una bona higiene bucal, sinó que també ens deixen un bon alè. No són un substitut del raspall de dents o del fil dental, però sí un complement que podem fer servir quan no sigui possible raspallar-se les dents.

Tingues en compte la pasta dentífrica

No totes les pastes dentífriques són igual d’eficaces i funcionen per al mateix. Cal avaluar què és el que més desitgem per a les nostres dents i triar una marca que asseguri tenir-ne cura. Alguns tipus de pasta dentífrica són les blanquejadores, les anticàries o les fabricades per a persones amb una gran sensibilitat dental.

Revisa la teva higiene bucal amb el metge

Com a mínim un cop a l’any és important visitar el nostre metge per a que ens realitzi una revisió de la higiene bucal. D’aquesta manera es pot detectar a temps la possible aparició de malalties com la gingivitis o la periodontitis.

Mantén-te hidratat

La saliva és una substància protectora de les nostres dents i que també actua com a desinfectant. Per la qual cosa, és important sempre estar ben hidratat per a que el nostre organisme generi saliva i eviti l’aparició de bacteris a la zona bucodental.

Si segueixes aquests consells, sens dubte comptaràs amb una bona salut bucal i un meravellós somriure que serà l’enveja de tothom. Recorda que Activita està sempre al teu costat per a ajudar-te i proporcionar-te els millors serveis en salut integral.