Blog

5 coses que has de saber per assegurar-te una bona hidratació

hidratació

L’estiu ja és aquí, i amb el canvi estacional també arriben les temperatures més altes de l’any i la humitat. Com és sabut, en els propers mesos és més habitual perdre líquids, tant de forma espontània com mitjançant la pràctica esportiva, per la qual cosa és important mantenir una bona hidratació en tot moment per tal de conservar un bon estat de salut i benestar. Avui et donem cinc consells per a aconseguir-ho, atents a l’article!

L’aigua és un dels principals elements pels quals està format el cos humà i ajuda a regular el nostre organisme mitjançant la gestió de diverses funcions vitals. Beure’n de forma diària és necessari per purgar les impureses que s’acumulen durant el dia, per a mantenir-nos hidratats i sobretot per a comptar amb un bon estat de salut. Però encara ho és més a l’estiu, ja que durant els mesos de calor el nostre cos crema més substàncies que necessitem per a seguir funcionant.

Alguns dels beneficis que s’aconsegueixen bevent una mitja de dos litres d’aigua al dia (o refrescos que afavoreixin la hidratació) són el poder recuperar les sals minerals que el nostre cos perd durant tota la jornada, així com també assegurem el correcte funcionament de les nostres cèl·lules, una bona digestió i tenir cura de la pell. Esperar a tenir set pot ser perjudicial pel nostre organisme en mesos d’altes temperatures. Per la qual cosa, és recomanable beure regularment per tal de mantenir el nostre cos ben hidratat. Amb aquests consells ho tindràs fàcil i et sentiràs amb més vitalitat:

  • Beu entre dos i tres litres d’aigua de forma repartida durant tot el dia
  • Si fas exercici físic o prens el sol, procura beure més quantitat d’aigua o qualsevol tipus de beguda refrescant de forma regular
  • A les hores de màxima calor, evita sortir al carrer, refugia’t a les zones d’ombra o disposa sempre d’un ventilador o aire climatitzat
  • No consumeixis begudes alcohòliques, ja que provoquen l’efecte contrari, la deshidratació.
  • Si prens cervesa o vi, intenta que sigui sempre sense alcohol o amb uns quants glaçons de gel respectivament.

Des d’Activita podem ajudar-te a cuidar de la teva salut. Demana una cita online a través de la nostra pàgina web i prepara’t per gaudir d’aquest estiu.