Blog

4 recomanacions per prevenir les al·lèrgies aquest estiu

Amb l’arribada de l’estiu moltes persones pateixen al·lèrgies de tot tipus degut al canvi de les condicions climatològiques i els hàbits estacionals. D’altres en canvi, no arriben a tenir un factor tant elevat de rebuig, però sí que augmenta la sensibilitat de la seva pell i el seu organisme. Amb la qual cosa, aquests efectes es tradueixen habitualment en canvis en la pigmentació, esternuts, picor dels ulls i un malestar constant. Avui et donem quatre consells que pots seguir per gaudir d’una bona temporada vacacional sense maldecaps!

El canvi estacional que es produeix durant aquests mesos en passar d’un clima humit a un de calorós, molt sovint ve acompanyat de problemes per a la salut de les persones. La pol·linització que realitzen els arbres i les plantes és sempre un dels principals fenòmens que fan que molta gent desperti o desenvolupi una al·lèrgia cap a aquest tipus d’elements. En conseqüència, apareixen tot un seguit de símptomes que poden ser incòmodes per a seguir amb la rutina quotidiana. Alguns d’ells són:

  • Conjuntivitis
  • Rinitis
  • Dificultats respiratòries
  • Èczemes
  • Crisis asmàtiques

Per a evitar aquests dolors i aquest malestar generalitzat és recomanable fer un canvi temporal en els hàbits i així no patir sensibilitat envers el pol·len o qualsevol altre element que pugui provocar una al·lèrgia. D’aquesta manera, si el grau d’exposició és menor, les possibilitats de desenvolupar algun símptoma seran més reduïdes. Alguns consells que pots seguir per a aconseguir-ho són:

Evita sortir al carrer a les hores clau: La matinada, el migdia i el capvespre són els moments en què la concentració de pol·len als carrers és major i quan més toca el sol. En la mesura del possible, cal evitar sortir a l’exterior en hores d’excés de calor, protegir-se de l’alta temperatura als llocs on hi hagi ombra i sobretot no visitar parcs i jardins.

A les zones verdes i naturals és on hi ha major concentració de pol·len i també la presència d’animals. La fauna domèstica i salvatge pot fer que al mudar el seu pelatge i entrar en contacte amb la seva saliva i orina pugui provocar rinoconjuntivitis i asma. Com a contra mesura, també pots utilitzar ulleres de sol per impedir que el pol·len i la llum del sol et puguin irritar els ulls. A l’arribar a casa, és important dutxar-se amb aigua freda per evitar marejos, i rentar la roba que s’hagi fet servir per a eliminar les restes de brutícia presents als teixits.

Consulta la densitat de pol·len a la teva ciutat: En funció del municipi on et trobis, el nivell de presència de la pol·linització pot ser major o menor segons les condicions mediambientals. Pots consultar en quin estat es troba visitant la pàgina oficial de la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica. Si viatges en cotxe, fes-ho sempre amb les finestres tancades i posa l’aire condicionat amb un filtre especialitzat per evitar l’entrada del pol·len.

Tan si ets a casa com si no, porta sempre a sobre els antihistamínics necessaris per a qualsevol reacció al·lèrgica que puguis patir. Si surts a fer un àpat a l’hora de dinar o de sopar, per exemple, pregunta sempre pels ingredients dels aliments que hagis de consumir en cas que puguin no ser aptes per a persones al·lèrgiques. Com a complement, evita situar-te en espais bruts o on hi hagi una gran presència de pols.

Quan decideixis gaudir d’un bon bany has de tenir en compte dos factors importants. D’una banda, la possible presència d’abelles o qualsevol altre tipus d’insecte susceptible de provocar una al·lèrgia. D’altra banda, si et banyes a una piscina cal controlar els nivells de clor, ja que pot provocar fortes dermatitis atòpiques. Sempre és millor banyar-se en l’aigua salada del mar pels seus efectes curatius de la pell i/o per evitar la irritació de la pell que es pateix a les piscines d’aquesta mena.

Si segueixes aquests consells minimitzaràs les teves possibilitats de patir al·lèrgies i podràs gaudir de més tranquil·litat durant l’estiu. I recorda que sempre pots comptar amb els serveis de salut de millor qualitat amb Activita!